fbpx

4 tips på hur du kan förbättra dina textilbeställningar

Liten pojke ger tummen upp - Textilia

Vård & Omsorg

Att ha en bra rutin och metod för att göra sina textilbeställningar har stor inverkan på omsättningshastigheten och leveranssäkerheten. Man minimerar även risken med överfulla textilförråd som är svåra att överblicka. Här får du 4 enkla tips på hur du kan förbättra dina textilbeställningar.

1. Beställ endast det antal textilier som ni har behov av fram tills nästa beställning.

När du ska beställa textilier, gå då först till textilförrådet och titta hur mycket av det du beställde förra gången har använts? Tänk att du ska på hyllan ska ha ungefär vad som går åt fram till nästa beställning + lite extra utifall att det händer något oförutsett, och så beställer du så att du landar på den nivån. Då håller du en jämn nivå på texilflödet och förrådet blir lättare att överblicka.

2. Lägg nya textilleveranser underst på hyllan.

När du packar in textilleveranserna, lägg de nya textilierna underst i högen så att man plockar av de äldsta plaggen först. Då riskerar inte de gamla textilierna att bli liggandes kvar för länge på hyllan och samla damm. Det är bättre att de används. Du får även en bättre omsättningshastighet vilket har en positiv inverkan på leveranssäkerheten.

3. Hoppa inte över någon beställningsdag.

Det är bättre att beställa få textilier ofta istället för många textilier sällan.

4. Lägg beställningen i rätt tid.

För att tvätteriet ska hinna administrera textilbeställningen är det viktigt att den läggs innan eran stopptid för att säkerställa att textilierna kommer till er på rätt leveransdag.

 

/ Petter Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *