fbpx

Alex satsar stenhårt på musiken

Vardagshjältar

Intresset för musiken väcktes i gymnasiet, och sedan dess har det bara ökat. Nu satsar Alex Waghorn stenhårt på en musikkarriär samtidigt som han jobbar på tvätteriet i Rimbo. En satsning som hittills tagit honom ut på Europaturné och till tv-sändningen av Idol 2017.

Alex började första gången på tvätteriet i Rimbo 2012.

Jag blev tipsad av en vän att Textilia sökte personal. Jag hade precis slutat mitt jobb på ett bygge i Stockholm så det passade ganska bra. Sedan dess har jag hoppat lite fram och tillbaka innan jag fick tillsvidareanställning.

Fullt fokus på musik

När Alex inte paketerar lakan och arbetskläder till sjukhusen i Stockholms län så är det fullt fokus på musiken som gäller, och det är framförallt rockgenren som är nr 1. De största influenserna kommer från band som Skid Row och Bon Jovi. Det var tack vare en kompis till Alex som den musikaliska gnistan tändes.

Det var andra året på gymnasiet som jag upptäckte att jag ville hålla på med musik. En klasskompis till mig, som är sångare, tyckte att jag sjöng bra och föreslog att vi skulle ta sånglektioner hos en sångpedagog ihop. Men sånglektioner är dyrt, så tyvärr insåg min kompis att han inte hade råd. Jag däremot fastnade direkt och tog lektioner under två års tid.

Europaturné och Idol

Efter det satsar Alex helhjärtat på att slå sig fram i musikbranschen. En satsning som bland annat tagit honom ut på Europaturné med hårdrocksbandet Reach och till den tv-sända auditionen av Idol 2017.

Det var egentligen en väldigt spontan grej att söka till Idol. Jag hade just slutat spela med mitt tidigare band och mina vänner tjatade på att jag skulle söka. Jag var väldigt skeptisk till en början, så jag väntade till sista anmälningstillfället, vilket var i Jönköping. Jag slet med mig min kusin, tog in på hotell och så ställde vi oss i kön dagen efter, berättar Alex Första dagen får man, om man går vidare från första juryn, träffa två olika jurys som inte syns i TV. Lyckas man ta sig vidare därifrån får man träffa ”den riktiga” Idoljuryn som sänds i TV. Jag kom till slutaudition, men åkte tyvärr ut i en av deltävlingarna.

Nästa steg

Vad som blir nästa steg i karriären är ännu inte bestämt, kanske blir det ett soloprojekt eller något annat.

Jag planerar oftast väldigt kortsiktigt, jag blir mindre besviken då, haha. Men just nu jobbar jag tillsammans med två producenter. Vi skriver material till något som kanske blir ett soloprojekt eller någon helt ny konstellation. Tack vare att jag fått så positiv respons från publiken under spelningar och turnéer får man en sådan kick som gör att man bara vill ha mer. Hade jag inte fått den responsen hade det varit svårare att hålla glöden igång.

Oavsett var karriären tar vägen så kommer vi definitivt att få se mer av Alex Waghorn i framtiden. Är du nyfiken på att se Alex Idol-audition kan du se den här på Youtube.

/ Sofia Stark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *