fbpx

Ingen match att hålla koll på textilierna med HållKoll-appen

Sköterska använder HållKoll-appen för att scanna av textilier i förrådet.

Vård & Omsorg

Vi vet att det inte är helt enkelt att ha koll på alla textilier som cirkulerar på en avdelning eller vårdcentral. Målet är att alla textilier ska ligga på hyllan så kort tid som möjligt innan de används och sedan skickas tillbaka till tvätteriet.

Men det är lätt hänt att vissa textilier blir bortglömda i förråden och ligger oanvända i flera månader i sträck. Det gör att omsättningshastigheten på textilierna sjunker vilket har negativ inverkan på både hygien, miljö och ekonomi. Mer information om omsättningshastighet får du i denna videointervju.

Appen som hjälper dig att hålla koll

HållKoll-appen hjälper dig att se vilka textilier som legat längst tid på hyllanFör att hantera svårigheten med att veta vilka plagg som används för sällan har vi utvecklat en app till ipad som vi kallar för HållKoll. Som namnet antyder så hjälper appen dig att hålla koll på textilierna i förråden och identifiera vilka som inte används.

Med hjälp av en liten handscanner läser man av RFID-chippet i textilen, och får information i appen om hur många dagar som gått sedan den levererades från tvätteriet.

Baserat på antalet dagar sorterar appen in textilierna i olika färger med olika innebörd.

Statistik som beslutsunderlag

Fatta beslut med statistik som underlagI appen får du även lättöverskådlig statistik som hjälper dig att se vilka textilier som det är återkommande problem med, d.v.s. de ligger på hyllan alldeles för länge.

Du får statistik som visar

Med detta som underlag kan du besluta om vilka insatser som behöver göras för att komma tillrätta med problemet. Det kan t.ex. handla om att beställa färre av någon artikel som ofta finns för mycket av. Eller att se över så att ni inte har plagg och storlekar till personer som slutat på avdelningen.

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om HållKoll-appen och hur du kan dra nytta av den, kontakta vår kundtjänst.

/ Petter Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *