fbpx

Håll koll på textillagret – Appsolut!

Vård & Omsorg

Våren 2014 lanserade Textilia en egenutvecklad applikation för handscanning av plagg. Med hjälp av en handscanner och en iPad mini kan användaren få en snabb överblick över cirkulationen på avdelningens textilier. Det skapar förutsättningar för ett sortiment av arbetskläder som ständigt är uppdaterat och effektivt.

Syfte & bakgrund

-Syftet med appen är att göra det enkelt för våra kunder att hålla bra koll på sitt arbetsklädeslager. Vi valde därför att ge applikationen det passande namnet ”HållKoll”. När handscannern läser av plaggens RFID-chip får användaren lättöverskådlig information om hur länge sedan plagget levererades från Textilia. På så sätt kan man identifiera plagg som blivit liggande länge i skåpen. Med resultatet som underlag har våra kunder goda förutsättningar att öka träffsäkerheten i sin textilhantering, säger Viktor Carlsson, systemansvarig och Textilias projektledare för utvecklingen av appen.

Utvecklingen av HållKoll-appen baserades på kunders efterfrågan. Flera kunder som sett Textilias egen personal använda den app som drygt ett år tidigare utvecklats för internt bruk blev nyfikna. De undrade om det var möjligt att utveckla en liknande lösning som vänder sig till textilansvariga och användare inom sjukvården. Samma tekniska plattform ligger nu till grund även för HållKoll-appen.

-Kombinationen handscanner och iPad mini är enkel och smidig att ta med sig för användare som rör sig mellan olika avdelningar och klädskåp. Ipad mini är lagom stor för att kunna bära med sig och samtidigt kunna presentera statistiken på ett visuellt tilltalande sätt, säger Viktor Carlsson.

Sparar tid och pengar

Appen kan göra stor nytta, i synnerhet i verksamheter som präglas av hög rörlighet och snabba förändringar, vilket förstås påverkar behovet av arbetskläder i rätt storlek och kvantitet. Genom att regelbundet scanna av klädskåpen kan verksamhetens behov ständigt synkas med Textilias leveranser. Det ökar cirkulationen i klädskåpen vilket sparar såväl tid som pengar.

-Användarvänlighet var ledordet när vi utvecklade vår HållKoll-app. Tanken är att den ska vara så enkel att förstå att vem som helst kan använda den utan att behöva läsa någon manual. Tidigare fick kunden enbart besked om att ett visst antal textilier legat länge i skåpen, med appen kan de följa cirkulationen i klädskåpet ner på plaggnivå, säger Viktor Carlsson.

/ Sofia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *