fbpx

Har du koll på ditt lager av arbetskläder?

Hotell & Restaurang

Arbetskläder kostar pengar. Har du dessutom ett lager av specialarbetskläder som varsel eller flamskydd så vet du att smakar det, så kostar det. Å andra sidan skulle du aldrig tumma på säkerheten för dina anställda oavsett att det svider i investeringsbudgeten. Men här finns två enkla sätt att få ner kostnaderna för arbetskläder över tid.

1. Ta hand om kläderna på rätt sätt.

Här rekommenderar vi att arbeta tillsammans med en textilservicepartner som vet exakt hur era arbetskläder ska hanteras för att vara effektiva och hålla under en lång tid. Du skulle ju aldrig drömma om att köra en minkpäls i maskinen hemma på 60-grader, eller hur? Trots detta finns det många företag som fortfarande låter sina anställda tvätta arbetskläderna hemma utan att inse att kläderna och dess verkningsgrad förstörs.

2. Ha koll på sitt lager.

Arbetskläder är dyra. Alltså vill du inte bli av med dem. Du vill inte heller tvingas köpa på dig ett större lager än vad som går åt. För att få koll på ditt lager finns HållKoll-appen, en applikation som gör det enkelt att hålla bra koll på sitt arbetsklädeslager. Via en handscanner som läser av klädernas chip får du lättöverskådlig information om hur länge sedan plagget levererades från tvätteriet. På så sätt kan man identifiera plagg som blivit liggande länge i skåpen eller försvunnit. Med en överskådlig statistik får du goda förutsättningar att öka träffsäkerheten i din textilhantering.

Och på så sätt spara kostnader utan att tumma på säkerheten.

 

Att upphandla textilservice för industri med bästa resultat Ladda ner vår guide

/ Anna Hallberg

2 kommentarer på "Har du koll på ditt lager av arbetskläder?"

  1. mireya ramirez skriver:

    jag som ansvara på Tvätt på mott . kan jag använda detta? Det finns personal beställer och lägger in tvätt i förrådet.

  2. Petter Nilsson skriver:

    Visst kan du använda vår HållKoll-app! Jag föreslår att du tar kontakt med Textilias kundtjänst på 0771-21 23 00 eller kundtjanst@textilia.se så kan de hjälpa dig vidare. // Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *