fbpx
Julia sjuksköterska - tillbaka till skolbänken

Julia sjuksköterska – tillbaks till skolbänken

Vård & Omsorg, Vardagshjältar

Hösten är här och den tuffa sommaren är äntligen ett minne blott. Det talas om att denna sommar har varit den värsta på många år gällande överbeläggningssituationen på vårt sjukhus. Det har varit fullt på akutmottagningen, fullt på vårdavdelningarna och fullt i korridorerna. Nu drar vi alla en lättnades suck över att hösten faktiskt är kommen och arbetsbelastningen börjar gå mot normal igen.

Kurs inom aktutmedicin

Jag är extra spänd inför hösten då jag dels skall gå en nationell traumautbildning genom mitt jobb, men också studera en kurs inom akutmedicin via högskola. Jag har varit färdig sjuksköterska i drygt två år vilket innebär att det är lika längesedan jag satt i skolbänken senast. Jag har funderat mycket på hur jag skall lägga upp min studieteknik samt hur jag skall behålla motivationen, då det var någonting jag hade svårt för under min utbildning. Under min grundutbildning kände jag mig ofta stressad och omotiverad inför studierna vilket gjorde att jag minns mina tre år på universitetet som oerhört tuffa.

Det är kul att plugga!

Nu har studierna dragit igång sedan två veckor tillbaka och jag läser en kurs på 7,5 poäng på halvfart på avancerad nivå. Jag har laddat upp, köpt kurslitteratur, fina skrivblock och pennor, allt för att hålla mig motiverad nu i tio veckors tid. Till min stora förvåning har allt gått som en dans sedan skolan började. Jag finner alla föreläsningar mycket intressanta och oerhört givande. Jag har någonting att hänga upp de teoretiska kunskaperna på genom att jag faktiskt har arbetat kliniskt i två års tid och stött på många olika sjukdomstillstånd. Till min stora glädje kan jag faktiskt säga att det är kul att plugga. Dagarna i skolan går fort och jag kommer på mig själv med att vilja veta mer. Häftig känsla!

Vetgirig och omätt på kunskap

Den kurs jag läser nu ingår även i tre olika specialistutbildningar- Iva, anestesi och ambulans. Om jag någon gång i framtiden skulle vilja läsa någon av dessa specialistutbildningar kan jag tillgodoräkna mig denna kurs vilket såklart är ett stort plus i kanten. Just nu är jag väldigt glad och taggad på jobb. Jag ser alltid fram emot nästa arbetspass när jag är ledig och jag vill jobba för att få lära mig mer och mer hela tiden. Det är en härlig känsla att få känna sig vetgirig och omätt på kunskap.

Det är det allra bästa med sjuksköterskeyrket- att man aldrig är fullärd.

/ Julia Sundström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *