fbpx

Kommer din nästa kockjacka från en 5-stjärnig restaurang?

Miljö & Hållbarhet

I Textilia upcy kollektionen har varje enskilt plagg redan ett helt liv bakom sig, vilket ger varje plagg unik karaktär och en egen historia. Man kan säga att upcykling är raka motsatsen till slit och släng kulturen, men det kräver att textilierna håller hög kvalitet redan från början.

Kvaliteten bestämmer textiliens ursprungliga livslängd och fortsatta liv

Det är kvaliteten som kommer avgöra textilens ursprungliga livslängd och fortsatta liv efter ”döden”. Kvaliteten kommer avgöra om den kan få ett nytt liv som en skjorta eller ett för¬kläde eller om den måste rivas i bitar och kanske få agera fyl¬lning i en möbel i stället.

När du först ser den här vita klassiska kockjackan i modernt, snyggt snitt är det antagligen svårt att föreställa sig att den faktiskt redan levt ett helt liv som duk på en restaurang. Vid närmare granskning kan du möjligen i de små detaljerna kunna ana att det faktiskt är uttjänta dukar som ligger till grund för designen. Det är det som är det fina med upcykling och en stor del av charmen.

Den är den höga kvaliteten som leder till att en bordsduk kan bli en kockskjorta, att delar av redan använda förkläden kan bli nya förkläden och att renrumsdräkten kan bli munskydd!

En artikel från Textilia upcy kommer att kunna tvättas 80–100 gånger utan att tappa vare sig färg eller form. Precis som helt nytillverkade textilier.
Kockskjortan tillverkas av kasserade bordsdukar, förklädet är sytt av delar av i övrigt kasserade förkläden och munskydden tillverkas av avvecklade renrumsdräkter.

/ Sofia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.