fbpx

Möt Fanny – produktionsledare i Rimbo

Vardagshjältar

Fanny Strömberg har arbetat på Textilia i Rimbo i snart 6 år. Som produktionsledare för sortering och tvätt sköter Fanny planeringen och styrningen av den dagliga verksamheten.

Den största utmaningen har varit att få hela verksamheten och personalen att jobba åt samma håll för att utvecklas, säger Fanny. Det finns många starka viljor och att hitta en gyllene medelväg är inte alltid lätt. Mitt mål är att alla ska känna sig behövda och sedda, samtidigt som vi alla ska jobba för att bli effektivare och ännu skickligare. Både för att kunna bemöta våra egna och företagets mål likväl som kundernas krav.

Medarbetarnas engagemang

Fannys drivkraft är medarbetarnas engagemang. Deras vilja och uthållighet för att få det att fungera. Möjligheterna hon ser under det kommande året är i det närmaste oändliga. Oavsett hur bra någonting redan fungerar, så behövs det alltid utveckling. Står man still så backar man till slut.

Jag har ett par områden som jag kommer titta lite närmare på under året, för att vi ska nå de målen vi har som team och för att öka lönsamheten.

Människorna är det bästa med jobbet

Det bästa med jobbet på Textilia säger Fanny är människorna. Att alla som arbetar här är olika. Alla har olika styrkor och olika bakgrund. Att kunna får med sig alla och motivera dem till att ge sitt bästa är både utmanande och spännande på samma gång.

Vad vore Textilia utan sin personal? Det är både tryggt och motiverande att vi har en ledning i koncernen som lyssnar. Jag uppskattar verkligen detta.

Teamplayer

För Fanny är det viktigt att alla kollegor arbetar tillsammans, mot samma mål och att man är en ”teamplayer”. Att alla förstår vad de kan bidra med och släppa andra bitar, så det blir en bra helhet och bra stämning på jobbet.

Trovärdig för mig betyder att man kan stå för det man säger och gör. Och jag försöker verkligen efterleva detta i allt jag säger och tar mig för. Och det är jätteviktigt att vi låter alla få vara trovärdiga på Textilia.

Fanny förklarar att hon med det menar att om det någon gång inte riktigt går som planerat, så ska man inte börja hitta på ursäkter för att det blev som det blev. Och inte heller känna att man behöver göra det. Fokus ska istället vara på att hitta nya vägar framåt, att hitta nya sätt som fungerar till nästa gång något liknande inträffar. Konstruktiv feedback är ett måste, menar Fanny.

Fantastisk på att engagera personalen

Fanny blev nominerad av en kollega till att bli denna utgåvas TeamX-porträtt för att hon ”är så fantastisk på att engagera personalen”. Vi blir såklart nyfikna på hur detta yttrar sig enligt Fanny själv.

Det var ju otroligt smickrande att bli nominerad med denna motivering. Jag tror på att bemöta andra så som jag själv skulle vilja bli bemött. Min erfarenhet är att då trivs människor i ens närhet och det finns en ömsesidig respekt. Jag ger alla fullt förtroende, sen får var och en förvalta det.

Fanny privat

Och vem är Fanny när hon inte är produktionsledare på Textilia Rimbo?

Jag älskar mat i överlag, äter gärna på nya ställen. Bästa sällskapet är min man och mina barn, älskar att vara med dem. Mycket av fritiden har spenderats på sidan av fotboll- och handbollsplaner.
På senare tid har min man försökt utveckla mitt intresse för golf. Är dock osäker på att detta är min ”grej” då jag vill vara bra på en gång. Jag har också nästan uteslutande lyckats få bollar som det är fel på, de hamnar i ruffen, flyttar sig när jag skall svinga eller rullar förbi hålet. Hur nu detta kan vara en rolig hobby vet jag ej.

Några avslutande ord som du vill tillägga?

Textilia har varit mer än ett steg i karriären för mig. Jag uppskattar förtroendet jag fått och har vuxit som person med det, så jag är tacksam, mycket tacksam. Ser fram emot 2018 tillsammans med mitt team, vi är Textilia!

/ Sofia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *