fbpx

Möt Rosie – medarbetaren med ett extra stort hjärta

Vardagshjältar

På varje arbetsplats finns det ofta några personer som bryr sig lite extra om sina kollegor, som gör det där lilla extra för gemenskapen och som har ett extra stort hjärta. I Karlskrona arbetar en av dessa personer och hon heter Rose-Marie Lindegren (kallas för Rosie av sina kollegor).

Genom familj och bekanta kom Rosie i kontakt med Textilia för ungefär fyra år sedan. Idag är hon tillsvidareanställd i Textilias produktion i Karlskrona. Rosie har haft flera olika serviceyrken på olika arbetsplatser genom åren men det har alltid funnits en röd tråd i Rosies yrkesliv: omtanken om och engagemanget för sina kollegor.

”För mig är det så viktigt att människorna runtomkring mig mår bra. Det är en självklarhet för mig, säger Rosie.”

Fikabröd varje fredag!

Sedan Rosie började på Textilia har hon bjudit sina kollegor på hembakat fikabröd. Varje fredag! ”Den här fredagskakan är uppskattad av så många och det är så roligt. För mig innebär det en liten ansträngning men det betyder mycket för mina kollegor och det gör mig glad.”

Rosie berättar att den här fredagskakan har bidragit till att alla fikar tillsammans och umgås. ”Det blir en fin stämning och gemenskap. Det svetsar oss samman”. Rosie berättar vidare om den fina gemenskapen i Karlskrona. ”Ibland har vi otroligt mycket att göra och leveranserna blir en stor utmaning. Då är det viktigt att vi kan skratta tillsammans.”

Hur kommer det sig att just du har all den här omtanken inom dig, undrar vi? ”Jag har det från min barndom. I mitt barndomshem var alla välkomna”, svarar Rosie snabbt och skrattar. ”Min mamma var en mycket generös person men jag är nog lite värre.”

Hon berättare att en av hennes söners vänner hade lite problem som barn och behövde någonstans att bo. ”Givetvis fick han bo hos oss. Idag är han vuxen och vi har fortfarande mycket kontakt.”

Rosies livsfilosofi

Rosies livsfilosofi är att man ska tro gott om mänskligheten och om man känner att man kan bidra med lite för någon så ska man göra det. Vi pratar vidare om livet i stort och begreppet ”livspussel” tas till en ny nivå när hon berättar att hon har tio barn (och ett barnbarn)!

”Det bara funkar”, säger hon glatt. ”Åldersspannet är mellan 7 och 30 år så det är bara sex stycken som bor hemma

Det är svårt att inte fundera över om hon hinner ta hand om sig själv och tänka på sig själv.

”Ja, absolut, jag är väldigt mån om mig. Jag dansar line dance och åker motorcykel. Det är jätteviktigt att tänka på sig själv också.”

Slutligen vill Rosie att vi ska skriva att det alltid är kollegorna som gör att hon vill komma tillbaka till jobbet varje dag: ”Vi är ett team. Jag ger dem högsta betyg!”

/ Sofia Stark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *