fbpx

Spara över 40 timmar per år med beställningsfri textilservice

Spara tid med beställningsfri textilservice

Vård & Omsorg

Beställningsfri textilservice är precis som det låter: en tjänst som gör att du slipper beställa textilier varje vecka. Istället levereras rätt antal textilier till er automatiskt utan att du behöver lägga någon beställning. Det enda du som textilansvarig behöver göra är att hantera när personer börjar eller slutar på avdelningen eller om någon behöver byta storlek på plagg. Lätt som en plätt.

Beställningsfri textilservice är en väldigt populär tjänst hos våra kunder, och det finns goda anledningar till det. När vi är ute och pratar med våra kunder är det tydligt att tids- och arbetsbesparingen med denna tjänst är enorm.

Genom att du slipper gräva runt i förrådet och räkna hur många bussaronger som gått åt och behöver beställas varje vecka kan du spara in över 40 timmar per år. På enbart DIN avdelning. Det finns garanterat mer värdefulla sysslor som dessa timmar kan användas till.

Du får även en jämn nivå av artiklar på hyllorna så att du slipper överfulla hyllor med textilier som inte används. Du får ”bara” de artiklar som ni behöver fram tills nästa leverans. Det är bra för att motverka svinn och är bättre ur hygiensynpunkt.

Sparar tid inför sommarsemestern

Beställningsfri textilservice lämpar sig även väl under sommaren då en vikarie ska ta över dina arbetsuppgifter. Då slipper du lägga tid på att lära upp hen hur man lägger beställningar. Allt är redan schemalagt och klart.

Funkar för alla typer av textilier

Beställningsfri textilservice lämpar sig för de flesta textilier och avtal. Det kan vara både personalplagg, bädd- och badtextilier och patientkläder. Det spelar heller ingen roll om textilierna har ett chip insytt eller inte. Vi för alltid en diskussion mer er för att hitta det bästa upplägget.

Full kontroll på namn och storlekar

All hantering av era textilier sker via vår kundportal Textilia OnLine. Här har vi en speciell plaggmodul som ger dig full kontroll på vem som har vilken plaggmodell och storlek. Du ser även hur många artiklar som ni har insatta i cirkulation på avdelningen och hur stort ert uträknade behov är. Med plaggmodulen kan du lägga till och ta bort personal och textilier vid behov, utan att behöva kontakta oss.

“Smidigt och enkelt”

Inom Hällefors kommun har man sedan oktober 2018 haft beställningsfri service från Textilia. Eva Fors jobbar som rehabundersköterska inom hem och dagrehab säger: “för mig är största vinsten med beställningsfri service är att man inte behöver vänta på svar från Textilia vid t.ex. plaggförändringar. Jag kan göra det direkt i Textilia OnLine vilket gör att jag inte behöver ha telefonkontakt med kundtjänst. I Textilia OnLine har jag även koll på vad vi har för behovslager och vem på avdelningen som har vilka storlekar. Det är smidigt och lätt när man behöver göra uppdateringar, t.ex. om någon har semester eller är sjukskriven.”

Eget beställningssystem går tyvärr inte

Det händer ibland att våra kunder av olika anledningar är bundna till att använda sitt eget textilhanteringssystem, istället för Textilia OnLine. Tyvärr gör det att vi inte kan administrera en beställningsfri service i dessa fall. Det har att göra med att de olika systemen inte kan överföra information sinsemellan på ett korrekt sätt. Men även här för vi alltid en diskussion tillsammans med kunden för att se ifall det går att lösa på något sätt ändå.

Vill du veta mer om beställningsfri textilservice? Kontakt oss direkt.

/ Petter Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *