fbpx

Textilia godkänd för Svanen 4.0

Textilia godkänd för Svanen 4.0

Miljö & Hållbarhet

Textilias verksamheter i Örebro och Rimbo har tilldelats Svanenlicens för tvätt och textilservice version 4 som är den allra tuffaste graden av miljöcertifiering inom textilservice. Textilia arbetar ständigt för att minimera negativ miljöpåverkan och med Svanen 4.0 tas ytterligare ett steg i rätt riktning.

Svanen 4 ställer tuffa krav inom energi- och vattenanvändning såväl som på att de tvättmedel som används har låg miljöpåverkan och används i rätt mängd. Svanen ställer även tydliga krav på transporter, lastbilar, chaufförer, inköp av textilier och miljöledning generellt. Svanens tydliga nivåkrav gör att det enbart är de bästa tvätterierna som klarar certifieringskraven.

Vi är otroligt stolta över att vi efter hårt arbete lyckats komma till Svanen 4.0. Det är ett mycket bra kvitto på faktisk reducering av miljöpåverkan och bevis på att våra tvätterier är effektiva. Det här inspirerar oss till att bli ännu bättre och även att lyckas med samma bedrift på samtliga anläggningar, säger Jonas Olaison, Hållbarhetschef.

Textilia arbetar kontinuerligt för att minska sin totala miljöpåverkan. Arbetet med att reducera energiförbrukningen tillsammans med val av energikälla gör att Textilia sedan 2009 har minskat sin klimatpåverkan med 69% till och med 2019.

 

/ Anna Hallberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.