fbpx

Textilias Intressentdialog 2018

Event

Vi pratar ofta om att ställa tuffa och adekvata krav på social hållbarhet i våra leverantörsled. Men social hållbarhet måste alltid börja på hemmaplan. Välkommen till Textilias intressentdialog med fokus på social hållbarhet på hemmaplan. Dagen bjuder på spännande talare och runda-bordssamtal där vi tillsammans diskuterar och inspirerar varandra i viktiga frågeställningar på vägen mot ett socialt långsiktigt hållbart samhälle. Väl mött!

Social hållbarhet på hemmaplan

Anmälan

Vi tar ut ett självkostnadspris på 495:-/per person som faktureras innan konferensen. I priset ingår för- och eftermiddagsfika samt vegetarisk lunch. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

ANMÄL DIG VIA LÄNKEN HÄR.

Agenda

09:15 – VÄLKOMNA. SOCIAL HÅLLBARHET PÅ HEMMAPLAN I SVERIGE 

Jonas Olaison, Textilia

 

09:30 – SÅ KAN OFFENTLIGA AKTÖRER GÖRA GODA AFFÄRER MED FLER SOM VINNARE 

1 av 4 som söker jobb idag och befinner sig i utanförskap är funktionsnedsatt. Med offensiva och kreativa hållbarhetskrav i upphandling av tjänster kan kommuner och upphandlande organisationer effektivt bidra till ett mer inkluderande samhälle och ett minskat utanförskap. På detta seminarium får du värdefulla insikter i hur dessa krav kan ställas och vilka positiva effekter det kan ge i samhället.

Talare: Angelica Jarl, Chef Offentlig sektor och Säljstöd – Samhall, Daniel Holgersson, National Account Manager – Samhall

 

10:15 – SOCIALT ANSVARSTAGANDE I UPPHANDLING 

Hur kan bl.a. kommuner och landsting ställa krav på socialt ansvarstagande på hemmaplan vid offentlig upphandling? Vad är det som gäller för arbetsrättsliga villkor och sysselsättningsfrämjande krav?

Talare: Charlotta Frenander, Hållbarhetsenheten, UHM

 

11:00 BENSTRÄCKARE

 

11:15 – ATT RÄDDA VÄRLDEN MED EN BADROCK I TAGET 

Genom att göra nya produkter av kasserade textilier från tvätterier och tillverka dem på ett socialt hållbart sätt har Stormie Poodle skapat en helt igenom socialt och miljömässigt hållbar affärsmodell.

Talare: Caroline Von Post, grundare Stormie Poodle

 

12:00 LUNCH

 

12:45  – ATT SKAPA ETT SOCIALT HÅLLBART SAMHÄLLE 

Vad är ett socialt hållbart samhälle och vilka trender finns inom området? Hur arbetar Stockholms läns landsting med social hållbarhet för att bidra till ett socialt hållbart samhälle?

Talare: Britta Hjelt, Social Hållbarhetschef Stockholms läns landsting

 

13:30 – INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT 

Vi berättar kort om hur vi på Textilia arbetar med inkluderade och mångfald bland annat genom samarbete med Samhall och arbetsförmedlingen.

Talare: Jonas Olaison, Miljö och Kvalitetschef Textilia.

 

13:50 BENSTRÄCKARE 

14:00 RUNDA BORDSSAMTAL 

14:45 SUMMERING

15:00 DAGEN AVSLUTAS

 

ANMÄLAN VIA LÄNKEN HÄR.

 

/ Sofia Stark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *