fbpx

Tvättar ni era kökshanddukar själva? 4 anledningar till varför du istället bör anlita en textilservicepartner!

Tvättar ni era kökshanddukar själva? 4 anledningar till varför du istället bör anlita en textilservicepartner!

Hotell & Restaurang

Vi vet att många restauranger undviker att outsourca tvätt av sina kökshanddukar. Detta kan bero på rädsla för höga kostnader eller att de tänker att det är en enkel sak att ta hand om själv.

Oavsett orsak missar de flera av de fördelar som följer med att hyra in professionell tvättservice. Om du är en av de som fortfarande tvättar dina egna kökshanddukar följer här 4 anledningar till varför du borde överväga att sluta med det:

1. Professionell hygien och renlighet

Att köpa in egna kökshanddukar och tvätta i egen hushållstvättmaskin innebär att du själv måste ta itu med fläckar och missfärgningar på handdukarna från din dagliga verksamhet. Om du istället lämnar handduksunderhållet till en professionell textilservicepartner innebär det att dina handdukar tvättas och efterbehandlas i en anpassad industrianläggning. Dessa anläggningar är utrustade med toppmodern tvättutrustning. Vilket innebär hygieniskt rena, fräscha kökshanddukar med topfinish efter varje tvätt.

En textilservicepartner ser hela tiden till att tvättprocessen är i balans, för att få samma resultat varje gång – som är hygieniskt rent. Efter tvättningen hamnar textilierna i efterbehandling, där de går igenom hög temperatur igen i form av mangel eller en finishtunnel. De färdiga kökshanddukarna viks, packas ihop och skickas till er som kund. Handdukarna plastas ofta in för att säkerställa att de inte blir kontaminerade under transporten till er.

2. Färre risker och minskade kostnader

Att hyra kökshanddukar och tvättservice innebär att du inte längre behöver spendera värdefull arbetstid på att tvätta och vika handdukar. Ooch du frigör dessutom värdefullt lagringsutrymme. Det innebär också att du aldrig kommer att behöva spendera pengar på att köpa nya handdukar igen. Handdukar som blivit fläckiga, missfärgade eller förstörda – den investeringen hamnar istället i händerna på din textilservicepartner. Du tar bort onödiga investeringsrisker från din restaurang och lägger istället pengar där du har garanti för utmärkt resultat, utan riskerna.

Textilservicepartnern tar inte bara bort de finansiella kostnaderna för en egen tvättstuga. De hjälper dig också att optimera din stock av kökshanddukar. De kan noggrant spåra skador och reparationer, såväl som volymen av din användning vid varje cykel. Bättre lagerförvaltning samt eliminering av onödiga investeringar innebär bara en sak: minskade kostnader!

3. Bekvämlighet

Restaurangbranschen är en av de mest krävande branscherna som finns. Tempot som följer med denna typ av verksamhet gör det ganska stressigt bakom kulisserna, i motsats till den kulinariska och harmoniska njutning som restaurangen ska erbjuda sina kunder. Och att i tillägg driva egen tvättstuga leder bara till mer utrustning att upprätthålla och mer arbete för anställda att hantera. Skulle det inte vara trevligt att bara kunna slänga alla era använda kökshanddukar i tvättsäckar, som textilservicepartnern hämtar upp, och aldrig behöva oroa dig för den extra arbetsbelastningen att få dem rena? Och skulle det inte vara skönt att veta att du alltid kommer ha fräscha, rena kökshanddukar redo att användas – varje dag – utan att princip lyfta så mycket som ett finger?

Det här är vad du verkligen betalar för när du hyr kökshanddukar med tvättservice inkluderat. Bekvämlighet, sinnesro och extra tid att fokusera på vad som egentligen är viktigt i din verksamhet.

4. Hållbarhet

Professionella textilservicepartners är miljömedvetna och har full koll på hela tvättprocessen. Det finns branschstandarder att följa, och  ett starkt incitament från deras sida att använda mer hållbara metoder. Detta innebär att du indirekt ingår i en bättre tvättpraxis. Något som nästan är omöjligt att uppnå med en egen tvättstuga som inte har samma möjlighet att investera i tekniska förbättringar. Genom att använda ny och förbättrad teknik fortsätter den professionella tvättbranschen att optimera sina resurser, sin energiförbrukning samt minska utsläppen av CO2. Dessutom har de utvecklat och fortsätter att förbättra tekniken för avloppsrening, vattenåtervinning och neutralisering.

För att säkerställa att tvättmaskiner är i balans och levererar hygieniska textilier så kontrolleras hela tiden viktiga nyckelparametrar. Allt ifrån tvätt-temperatur, hur lång tid de tvättas, PH-värde, vilka kemikalier som används o.s.v. Hållbart hela vägen!

Så vad väntar du på? Kasta in kökshandduken och skicka den till en pålitlig textilservicepartner!

/ Sofia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.