fbpx

UPCY

Unik kollektion kockkläder av återvunna dukar

I samarbete med DFD Danmark kan vi erbjuda UPCY – en unik kollektion kockrockar och förkläden tillverkade av återvunna restaurangdukar.

Med UPCY skapar vi nya, högkvalitativa kockkläder av dukar och andra textilier som inte längre kan användas på restaurangen. Det minskar inte bara textilavfallet, det minskar samtidigt belastningen på vår miljö när vi inte behöver producera nya material. Som exempel går det åt mellan 3000-3500 liter vatten för att tillverka en ny kockrock.

I kollektionen ingår:

Design av Klaus Samsøe

Bakom designen på kockrockarna i UPCY står den erkände designern Klaus Samsøe. I sitt arbete använder Klaus ofta kasserade och återvunna material, och han är övertygad om att det cirkulära tillvägagångssättet för kläddesign är framtiden: ”Upcycling är inte en trend. Upcycling är inte ett modefenomen. Upcycling har kommit för att stanna.”

 

Återbruk är själva kärnan

När en duk kasseras så är det oftast för att den har fått en fläck eller reva, något som gör att den inte längre kan klä bordet på restaurangen. Men fläcken eller revan är ofta väldigt liten, så varför inte ge duken ett nytt liv genom att sy om den till en ny produkt? Den formen av återbruk är kärnan bakom UPCY.

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5