fbpx

Kommunal omsorg och hemtjänst

Krav på färg, form, funktion, hygien och ekonomi

Funktionella arbetskläder i vården

Vi vet hur viktigt det är att alla som arbetar inom vården; hemtjänst, äldreomsorg eller på ett LSS-boende, kan ta på sig rena och funktionella arbetskläder varje dag. När arbetsgivaren tillhandahåller textilservice och arbetskläder bidrar detta inte bara till ökad hygien och tid för omvårdnad – det bidrar också till ökad yrkesstolthet. Arbetskläder för yrkesverksamma inom kommunal omsorg måste vara funktionella och fungera i många olika miljöer och sammanhang. Kläderna måste vara bekväma och samtidigt klara en industriell tvättprocess för att hålla i många år.

 

Ökade krav på hygien för omsorgsverksamhet

Inom omsorgssektorn gäller numera samma krav på basal hygien som inom vården (Socialstyrelsens föreskrift (SOSFS 2015:10) om basal hygien som gäller från 1 jan 2016). I tillägg så har Arbetsmiljöverket uppdaterat sina krav på smittskydd i en ny föreskrift from 19 november 2018 (Arbetsmiljöverket AFS 2018:4) som förstärker kraven från socialstyrelsen. Dessa samlade krav är svåra att upprätthålla och kontrollera för en kommunal verksamhet där man tvättar själv på arbetsplatsen eller där personalen tvättar sina kläder hemma. En fungerande textilservice säkerställer inte bara att hygienkraven uppfylls utan bidrar även till att öka kvalitet i omsorg och ge nöjdare medarbetare.

Din guide för att upphandla textilservice för kommun med bästa resultat Ladda ner kostnadsfri guide!

Personalplagg Basic

En man och en kvinna har arbetskläder på sig - Textilia

 

Personalplagg Basic är vårt grundsortiment av arbetskläder för vårdpersonal. Det har tagits fram i samråd med vårdbranschen och uppfyller de högt ställda kraven på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet som finns.

Arbetskläderna har en snygg och enkel design och sys upp i väl beprövade material för att du ska kunna lita på deras kvalitet och långa livslängd.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Personalplagg Exklusiv

Exklusiva arbetskläder på två personer - Textilia

 

Personalplagg Exklusiv är ett sortiment för dig som vill ha personakläder av lite högre kvalitet och snyggare design än de traditionella vårdplaggen. Arbetskläderna uppfyller givetvis vårdens alla krav på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet. Dessutom är plaggen mer anpassade till dagens mode vad gäller modeller och färger.

Kläderna kan med fördel även användas av andra yrkesgrupper än vård, till exempel receptionister och lokalvårdare.

Kort och gott: Personalplagg Exklusiv är till för dig som önskar personalkläder med det lilla extra.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

ECO-line

Två personer i arbetskläder, rosa och blå - Textilia

 

I vår ECO-line har vi samlat personalplagg och textilier som är tillverkade i nya, resurssnåla och återvunna material.

Vi har t.ex. personalplagg och bädd- och badartiklar framställda av Tencel® och modal, som är två typer av träfiber-material. Odling av träd har avsevärt mindre miljöpåverkan än den traditionella bomullen. T.ex. krävs endast en tiondel så mycket vatten. Dessutom torkar textilierna snabbare vilket sparar energi. Eco-line har en ljus och fräsch design. Textilierna är mycket mjuka och har en hög absorptionsförmåga. I kollektionen ingår både personalplagg och bäddoch badtextilier.

Genom att välja ECO-line gör du ett val för miljön!

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på artiklarna hittar du i vår sortimentskatalog.

Bädd & Bad

Täcken att bädda med - Textilia

 

Vårt bädd- och badsortiment erbjuder ett stort utbud av mjuka handdukar, sköna täcken och släta sängkläder i ett flertal variationer.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Patientplagg

Man med kofta, patientkläder - Textilia

 

Våra patientplagg fokuserar på enkelhet, bekvämlighet, kvalitet och hygien. Allt för att patienten ska ha funktionella och sköna plagg.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Få ut mer av din service

På Textilia har vi tagit fram en rad olika mervärdestjänster för att göra vår textilservice ännu bättre. För att hjälpa till att hålla nere kostnader finns exempelvis olika lösningar för att få bättre kontroll över era textilier och arbetskläder, alltifrån den omfattande TEXI logistiklösning till den enkla HållKoll-appen. Via vår kundportal Textilia Online hanterar ni alla era beställningar och här finns ert sortiment alltid tillgängligt.

Fler tjänster

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5