fbpx

Privat vård och omsorg

Höga krav på hållbarhet, innovation och service samt exklusiva arbetskläder och textilier

Vi vet vad som krävs

En väl fungerande textilservice är en grundförutsättning för att bedriva en trygg och säker vård och omsorg. Vi vet hur viktigt det är att personalen alltid har tillgång till rena och funktionella arbetskläder och att patienter har rena lakan att ligga i – även i den privata sektorn. Inom den privata vård- och omsorgssektorn och ute hos många av landets privata kliniker och äldreboenden, är kraven många gånger extra höga då både textilier och utförd tjänst måste påvisa en högre nivå av kvalitet och service än inom offentlig sektor.

Hållbar tvätt från kunnigt tvätteri

Hållbarhetsfrågor, miljö och innovationer är extra viktigt för en privat vård- och omsorgsgivare med ambition och möjlighet att särskilja sig. Vi hjälper dig som privat vård eller omsorgsgivare att säkerställa en väl fungerade och kostnadseffektiv textilservice anpassad för just era behov. Utifrån vår långa erfarenhet från hälsa- och sjukvård i kombination med kunskap med hållbar textilservice vet vi vad som fungerar. Med Textilia får ni en kunnig partner vid er sida som lyssnar och agerar rådgivare.

Ökade krav på hygien för omsorgsverksamhet

Inom omsorgssektorn gäller numera samma krav på basal hygien som inom vården (Socialstyrelsens föreskrift (SOSFS 2015:10) om basal hygien som gäller från 1 jan 2016). I tillägg så har Arbetsmiljöverket uppdaterat sina krav på smittskydd i en ny föreskrift from 19 november 2018 (Arbetsmiljöverket AFS 2018:4) som förstärker kraven från socialstyrelsen. Dessa samlade krav är svåra att upprätthålla och kontrollera på omsorgsföretag där man tvättar själva på arbetsplatsen eller där personalen tvättar sina kläder hemma. En fungerande textilservice säkerställer inte bara att hygienkraven uppfylls utan bidrar även till att öka kvalitet i omsorg och ge nöjdare medarbetare.

Guide för att köpa in textilservice för privat vård och omsorg Ladda ner kostnadsfri guide!

Personalplagg Basic

En man och en kvinna har arbetskläder på sig - Textilia

 

Personalplagg Basic är vårt grundsortiment av arbetskläder för vårdpersonal. Det har tagits fram i samråd med vårdbranschen och uppfyller de högt ställda kraven på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet som finns.

Arbetskläderna har en snygg och enkel design och sys upp i väl beprövade material för att du ska kunna lita på deras kvalitet och långa livslängd.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Personalplagg Exklusiv

Exklusiva arbetskläder på två personer - Textilia

 

Personalplagg Exklusiv är ett sortiment för dig som vill ha personakläder av lite högre kvalitet och snyggare design än de traditionella vårdplaggen. Arbetskläderna uppfyller givetvis vårdens alla krav på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet. Dessutom är plaggen mer anpassade till dagens mode vad gäller modeller och färger.

Kläderna kan med fördel även användas av andra yrkesgrupper än vård, till exempel receptionister och lokalvårdare.

Kort och gott: Personalplagg Exklusiv är till för dig som önskar personalkläder med det lilla extra.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

ECO-line

Två personer i arbetskläder, rosa och blå - Textilia

 

I vår ECO-line har vi samlat personalplagg och textilier som är tillverkade i nya, resurssnåla och återvunna material.

Vi har t.ex. personalplagg och bädd- och badartiklar framställda av Tencel® och modal, som är två typer av träfiber-material. Odling av träd har avsevärt mindre miljöpåverkan än den traditionella bomullen. T.ex. krävs endast en tiondel så mycket vatten. Dessutom torkar textilierna snabbare vilket sparar energi. Eco-line har en ljus och fräsch design. Textilierna är mycket mjuka och har en hög absorptionsförmåga. I kollektionen ingår både personalplagg och bäddoch badtextilier.

Genom att välja ECO-line gör du ett val för miljön!

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på artiklarna hittar du i vår sortimentskatalog.

Bädd & Bad

Täcken att bädda med - Textilia

 

Vårt bädd- och badsortiment erbjuder ett stort utbud av mjuka handdukar, sköna täcken och släta sängkläder i ett flertal variationer.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Patientplagg

Man med kofta, patientkläder - Textilia

 

Våra patientplagg fokuserar på enkelhet, bekvämlighet, kvalitet och hygien. Allt för att patienten ska ha funktionella och sköna plagg.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Få ut mer av din textilservice

På Textilia har vi tagit fram en rad olika mervärdestjänster för att göra vår textilservice ännu mer effektiv. Vi kan erbjuda olika lösningar för intern textillogistik, både automatisk plaggdistribution via rumsbaserade lösningar eller TEXI logistiklösning (TLS), för att få bättre kontroll över textiliernas omsättning. Vi kan även erbjuda vår på-plats-tjänst, Textilia Gateway - där vår personal finns på plats på sjukhusen för att ombesörja en bekymmersfri tjänst.

Fler tjänster

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5