fbpx

Regioner och Landsting

Stora volymer, komplexa flöden och höga krav på hygien

Utan rena textilier stannar sjukvården

Inom Sveriges 20 regioner och landsting arbetar närmare 270 000 vardagshjältar inom hälsa- och sjukvård. Med krav på rena kläder och textilier varje dag.  En väl fungerande textilservice är en grundförutsättning för att bedriva en trygg och säker vård – utan rena textilier stannar sjukvården. Som Sveriges största textilservicepartner inom hälsa- och sjukvård åt landsting och regioner vet vi vad som fungerar när det gäller komplexa logistikflöden, stora volymer och höga krav på hygien.

På Textilia tar vi ett helhetsansvar för att våra kunder alltid ska ha tillgång till rena personalkläder och textilier när de än behöver dem. Vi erbjuder en kostnadseffektiv och hållbar tvätt- och textilservice som alltid utgår från kundens behov.

Hållbart partnersamarbete

Inom offentlig sektor är avtalstiderna för textilservice i genomsnitt 5 år. Därför känns det extra viktigt att ha ett proaktivt partnerskap med våra kunder i syfte att ständigt förbättra vår tjänst och minimera negativ miljöpåverkan. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi ständigt mer hållbara arbetssätt och alternativ för hantering av textilflöden, transporter och tillverkning av textiler.

Att upphandla arbetskläder till kommun & landsting med bästa resultat Ladda ner vår guide

Personalplagg Basic

En man och en kvinna har arbetskläder på sig - Textilia

 

Personalplagg Basic är vårt grundsortiment av arbetskläder för vårdpersonal. Det har tagits fram i samråd med vårdbranschen och uppfyller de högt ställda kraven på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet som finns.

Arbetskläderna har en snygg och enkel design och sys upp i väl beprövade material för att du ska kunna lita på deras kvalitet och långa livslängd.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Personalplagg Exklusiv

Exklusiva arbetskläder på två personer - Textilia

 

Personalplagg Exklusiv är ett sortiment för dig som vill ha personakläder av lite högre kvalitet och snyggare design än de traditionella vårdplaggen. Arbetskläderna uppfyller givetvis vårdens alla krav på funktionalitet, hållbarhet, hygien och säkerhet. Dessutom är plaggen mer anpassade till dagens mode vad gäller modeller och färger.

Kläderna kan med fördel även användas av andra yrkesgrupper än vård, till exempel receptionister och lokalvårdare.

Kort och gott: Personalplagg Exklusiv är till för dig som önskar personalkläder med det lilla extra.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

ECO-line

Två personer i arbetskläder, rosa och blå - Textilia

 

I vår ECO-line har vi samlat personalplagg och textilier som är tillverkade i nya, resurssnåla och återvunna material.

Vi har t.ex. personalplagg och bädd- och badartiklar framställda av Tencel® och modal, som är två typer av träfiber-material. Odling av träd har avsevärt mindre miljöpåverkan än den traditionella bomullen. T.ex. krävs endast en tiondel så mycket vatten. Dessutom torkar textilierna snabbare vilket sparar energi. Eco-line har en ljus och fräsch design. Textilierna är mycket mjuka och har en hög absorptionsförmåga. I kollektionen ingår både personalplagg och bäddoch badtextilier.

Genom att välja ECO-line gör du ett val för miljön!

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på artiklarna hittar du i vår sortimentskatalog.

Bädd & Bad

Täcken att bädda med - Textilia

 

Vårt bädd- och badsortiment erbjuder ett stort utbud av mjuka handdukar, sköna täcken och släta sängkläder i ett flertal variationer.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Patientplagg

Man med kofta, patientkläder - Textilia

 

Våra patientplagg fokuserar på enkelhet, bekvämlighet, kvalitet och hygien. Allt för att patienten ska ha funktionella och sköna plagg.

Läs mer i vår katalog

Detaljerad information och bilder på plaggen hittar du i vår sortimentskatalog.

Få ut mer av din textilservice

På Textilia har vi tagit fram en rad olika mervärdestjänster för att göra vår textilservice ännu bättre. Vi kan erbjuda olika lösningar för intern textillogistik för att få bättre kontroll över textiliernas omsättning. Vi kan även erbjuda Textilia Gateway - där vår personal finns på plats hos er för att ombesörja all tvätthantering och säkerställa en bekymmersfri tjänst.

Fler tjänster

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5