fbpx

Textillogistik

Plaggdistribution efter era behov

Automatisk plaggdistribution

Med våra lösningar för automatisk plaggdistribution har du alltid enkel och smidig tillgång till rena arbetskläder, dygnet runt. Det bidrar även till att effektivisera förbrukningen och sänka den totala textilservicekostnaden.

Har du frågor? Här finns svar.

TEXI Logistic Solution (TLS)

TLS består av tre huvudkomponenter:

Skåpen är små och smidiga vilket gör att de enkelt kan placeras nära användarna, t.ex. i ett omklädningsrum eller korridor. Alla plagg är märkta med chip vilket ger full kontroll och spårbarhet. När du hämtar ut plagg knyts de till dig personligen och din kredit minskas automatiskt. När plagget returneras får du tillbaka krediten och kan ta ut nya arbetskläder. Hur stor kredit som behövs kan regleras efter de förutsättningar som finns i verksamheten och efter era önskemål.

Plaggdistribution - vilket system passar bäst för er verksamhet? Ladda ner vår guide

Så här fungerar plaggdistribution

Användaren har ett personligt passerkort som används för att öppna skåpet. Skåpet är utrustat med en display som visar vilka artiklar som finns i lager. När kortet läses av öppnas skåpet och användaren kan plocka ut önskade artiklar. Omedelbart efter att dörren stängts börjar skåpet läsa av RFID-chippen på de kvarvarande artiklarna, och uttagna artiklar registreras på användarens konto. När artikeln returneras till en returenhet krediteras användarens konto igen. Aktuell status på användarens konto visas i realtid på skåpets display.

1. Håll upp ditt personliga passerkort mot kortläsaren för att öppna dörren.
2. Ta ut de plagg du behöver för dagen och stäng dörren.
3. När du återlämnar artiklarna krediteras ditt konto igen.

DressCare Select (DCS)

DCS-systemet fungerar ungefär som en bankomat. Du identifierar dig med ditt passerkort och väljer via en touch-display de plagg du önskar. Ut på en galge kommer rena och fräscha plagg, redo att användas. Systemet kallas även plaggautomat. Plaggen är märkta med chip, precis som i TLS, och varje användare har ett fast antal krediter som används för att hämta ut arbetskläderna.

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5