fbpx

Mälarenergi

Logga Mälarenergi - Textilia

Därför är det extra viktigt att arbeta med en textilservicepartner som vet hur skyddsplagg skall tvättas och hanteras för att öka livslängden på plaggen och bibehålla skyddande egenskaper över tid.

- Mälarenergi

På Mälarenergi arbetar 400 anställda med behov av arbets- och skyddskläder i olika kategorier. När Mälarenergis befintliga tvätt- och textilserviceavtal gick ut valde man att genomföra en ny upphandling där Textilia tilldelades avtalet. Det nya avtalet gäller tvätt av arbets- och skyddskläder och gäller i två år med möjlighet till två års förlängning.

Inom Mälarenergi finns ett behov av olika typer av arbets- och skyddskläder – alltifrån flamskyddsplagg och varselplagg till industriplagg och underställ.

– Att som arbetsgivare säkerställa att våra anställda har erforderliga skydds- och arbetskläder är en självklarhet ur säkerhetssynpunkt, men samtidigt är industriplagg en stor kostnad. Därför är det extra viktigt att arbeta med en textilservicepartner som vet hur skyddsplagg skall tvättas och hanteras för att öka livslängden på plaggen och bibehålla skyddande egenskaper över tid, säger Börje Andersson, Strategisk Inköpare, Mälarenergi.

Mälarenergi har anläggningar i Västerås, Hallstahammar och Köping och Textilia kommer att tvätta och leverera från Textilias Svanen-certifierade tvätteri i Örebro.

– Det känns väldigt bra att vi fått förtroende att hantera Mälarenergis skydds- och arbetskläder. Detta är ett segment och en tvätthantering som kräver specialistkunskaper, säger Leif Sunesson, Affärschef Textilia.

– Nu kommer vi att göra allt vi kan för att Mälarenergi skall känna sig nöjda med oss som textilservicepartner, avslutar Leif.