fbpx

Capio St Görans sjukhus

Samarbetet flöt på mycket bra, Textilia var lyhörda för våra önskemål och bidrog med sin värdefulla expertkompetens kring design och materialval. Det gjorde Textilia till vår självklara samarbetspartner när det var dags att utveckla en patientkollektionen

- Capio St Görans sjukhus

Patientkollektion som bidrar till snabbare tillfrisknande

På Capio St Görans sjukhus har man tänkt annorlunda. Genom att utveckla en patientklädeskollektion som värnar om patientens integritet, individuella personlighet och identitet sätter man fokus på friskvård och livet efter sjukhusvistelsen.    

”Vi är oerhört nöjda med resultatet, patientkollektionen känns fräsch, funktionell och snygg. Jag är övertygad om att känslan av att känna sig snygg och välklädd kan bidra till en snabbare återhämtning efter exempelvis en operation”, säger Roland Canerstam, Sjukhuschef på Capio St Göran och ansvarig för framtagandet av den nya patientkollektionen.

Målsättning med den nya patientkollektionen var att skapa en kollektion som värnar om patientens integritet, individuella personlighet och identitet. Visionen och bakgrunden till kollektionen är att uppmuntra patienten att återhämta sig snabbare såväl fysiskt som mentalt efter exempelvis en operation. Kollektionen ska ge en ”spakänsla” snarare än en utpräglad ”sjukhuskänsla”.

”Ambition är att patienten ska känna sig snygg och välklädd i den nya kollektionen. För vår del medför den nya patientkollektionen också en smidigare hantering, lagring och beställning av kläder. Samtliga plagg designas i unisexmodeller och storlekarna kommer i fler versioner än traditionellt”, säger Roland Canerstam.

Guide: Att upphandla arbetskläder för kommun & landsting med bästa resultat

Patientkollektionen har tagits fram i samarbete med Textilia. Stor vikt har lagts vid plaggens praktiska detaljer, exempelvis har plaggen försetts med en mjuk knappsort som minskar risken för trycksår, samt att man har designat ett par halksockor som bidrar till en minskad risk för fallskador. Patientkollektionen levereras dessutom i färdiga set, ett set innehåller en grunduppsättning för en patient.

Samarbetet flöt på mycket bra, Textilia var lyhörda för våra önskemål och bidrog med sin värdefulla expertkompetens kring design och materialval. Det gjorde Textilia till vår självklara samarbetspartner när det var dags att utveckla en patientkollektionen”.

Patientkollektionen består av underbyxor och byxor i unisexmodell, två olika typer av patientskjortor, morgonrock samt halkförebyggande strumpor.