Vi hyr ut och tvättar textilier anpassade för Vård | Hotell | Industri

Oavsett vilken typ av arbetskläder eller bäddlinne det handlar om; det kan vara en vårdblus, ett satinlakan eller en livsmedelsrock, så har de alla något gemensamt: de är består av textilmaterial. Och det är vi experter på. Vår textilavdelning har djup kunskap och erfarenhet av alla typer av material, standarder och kvalitet.

Vi hämtar vår erfarenhet från sjukvården och de krav som utvecklats där under decennier. Vi har i många fall varit ledande i att utveckla och sätta standarder för hur personakläder och textilier ska se ut, hur de ska fungera och vilken hygienisk säkerhet de ska ha.

Denna erfarenhet har vi tagit med oss och den genomsyrar vårt sortiment till alla våra kunder. Det är noggrant utvalt med utgångspunkt i era behov och önskemål. För vi vet hur viktigt det är att trivas i sina arbetskläder och att känna sig snygg och välklädd på jobbet.

Bra känsla i magen

Vi vill dock inte att våra jobbkläder bara ska vara sköna, snygga och funktionella. De måste dessutom tillverkas på ett miljövänligt och ansvarsfullt sätt för att ge dig den där extra bra känslan i magen. Vi jobbar därför enbart med leverantörer som tycker det är lika viktigt med miljö, kvalitet och socialt ansvarstagande som vi gör, och vi samarbetar med dem för att ställa krav bakåt i leverantörsleden. Så när du går till jobbet och tar på dig ett arbetsplagg från Textilia kan du känna dig trygg i att det med omsorg valts för bästa kvalitet och hållbarhetsfokus. Vi är övertygade om att det leder till en ökad yrkesstolthet och att det faktiskt blir roligare att göra ett bra jobb.

Miljömärkning

De flesta av våra textilier är miljömärkta. T.ex. har vi lakan och handdukar som är märkta med Bra Miljöval och babyplagg med GOTS-bomull.
Dessa miljömärkningar hittar du på våra textilier:

 • Oeko-Tex
  Öko-Tex® standard 100 garanterar att inga ohälsosamma kemikalier finns kvar i textilen.
 • Oeko-Tex STeP
  STeP (Sustainable Textile Production) är en certifiering från Oeko-Tex Association och riktar sig till företag inom den textila kedjan som vill tillverka sina produkter på ett ansvarsfullt sätt.
 • Global Organic Textile Standard (GOTS)
  GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan.
 • Bra Miljöval
  Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egna miljömärkning som ställer hårda krav på textiliernas fiberinnehåll och på tillverkningsprocessen i sig.
 • Svanen
  Att Svanenmärka kläder och textilier innebär att ta ett helhetsgrepp för miljöpåverkan under produktens livscykel, från odling av bomull till färdiga kläder och textilier.
 • EU Ecolabel
  EU Ecolabel är EU:s officiella miljömärke vars krav fungerar på samma sätt som Svanen.