fbpx

Textilia upcy

Unik kollektion av återvunna, upcyklade textilier

Vi fortsätter att satsa på hållbarhet genom Textilia Upcy. I en 100 % cirkulär textilservice återanvänds alla textilier och får nytt liv i ny form. Vårt ambitiösa mål till 2025 är 100 % återanvändning av våra kunders kasserade textilier. Vi har därför fokuserat på att göra det ännu enklare, genom att ta fram en färdig kollektion utifrån våra kunders behov.

Se hela upcy-kollektionen (pdf)

Genom Textilia upcy skapar vi nya, högkvalitativa kläder till vård, omsorg och restaurang av dukar, täcken, lakan, arbetsbyxor, handdukar, bussaronger och andra textilier som inte längre kan användas i sitt ursprungliga format. Det minskar inte bara textilavfallet, det minskar samtidigt belastningen på vår miljö när vi inte behöver producera nya material.

Kontakta gärna kundtjänst för mer information

Unik kollektion för vård och omsorg

Textilia upcy erbjuder kunder på den svenska marknaden möjlighet att i industriell skala kunna beställa och ta in upcyklade textilier i verksamheten. Textilia Upcy kan tas in som komplement till befintlig stock, ersättningsartiklar eller som helt nya artiklar.

Konceptet bygger på att kasserade textilier från våra kunder i Sverige, designas om till nya produkter som tas i cirkulation och bruk igen. Detta innebär att varje textil är en ren vinst för miljön, och bär även på en unik historia från sitt förflutna. 2 000 blusar kan vara skapade av satinlakan från en region och 50 kock-rockar av dukar kan ha sitt ursprung från en 5-stjärnig restaurang. Istället för att bränna eller kasta textilierna sparas miljön när Textilia upcy omvandlar materialen till nya produkter.

Textilia upcy för hotell och restaurang

Kockrockarna från Textilia upcy har tagits fram i samarbete med Klaus Samsø och ledande konsulter från restaurangbranschen. De tillverkas av bomullsdukar som inte går att använda längre på grund av hål, fläckar eller för att de är felsydda.

Kockrockarna är skapade i enkel, tidlös design med kinakrage och skjortliknande snitt och finns tillgängliga i ett par olika varianter med både kort och lång ärm, och i storlekar som täcker alla kroppsformer.

Våra ”patchwork” förkläden i upcy-kollektionen är tillverkade med tygstycken av kasserade förkläden som vi sytt ihop till nya. På detta sätt får de kasserade tygerna ett nytt liv samtidigt som de förmedlar en hållbar historia till våra restaurangkunder. Materialet är fortfarande av hög kvalité eftersom det är sammansatt av utvalda, starka tyger från dess tidigare liv.

Återbruk är själva kärnan

När en duk kasseras så är det oftast för att den har fått en fläck eller reva, något som gör att den inte längre kan klä bordet på restaurangen. Men fläcken eller revan är ofta väldigt liten, så varför inte ge duken ett nytt liv genom att sy om den till en ny produkt? Den formen av återbruk är kärnan bakom UPCY.

Så funkar vår textilservice

Rådgivning och konsultation.

1

Högeffektiv tvätt och efterbehandling.

2

Tvätten levereras i rätt tid och på rätt plats.

3

Hantering på plats.

4

Smutstvätten hämtas upp och körs tillbaka till tvätteriet.

5