fbpx

Så skapar du mer tid för dina hotellgäster

Hotellmanager i reception, hotellkläder - Textilia

Hotell & Restaurang

Att driva ett hotell är ett arbete som många, inklusive jag själv, har närt drömmar om. Tänk att arbeta med att utveckla sin hotellverksamhet och skapa unika upplevelser för sina gäster. Jag kan se mig själv smyga runt i frukostmatsalen tidigt på morgonen, tända ljus och småprata med mina gäster. Tyvärr verkar den bilden inte riktigt stämma överens med verkligheten. Vi har pratat med några av våra kunder som berättar om hur vardagen för en hotellchef egentligen ser ut.

Stenhård konkurrens

Hotellbranschen är en av Sveriges mest växande branscher, med en årlig tillväxt på över 4 %, samtidigt som konkurrensen är stenhård. Dagens hotellchefer tampas med fluktuerande lönsamhet, gästklagomål (”Jag vill prata med hotellchefen”) och en hög personalomsättning, snarare än att få tid att utveckla verksamheten framåt (och mysa i frukostmatsalen).

Vad kan vi som textilservicepartner göra för att hjälpa er?

Trenden är tydlig – fler och fler hotell väljer att outsourca delar inom den egna verksamheten, varav de vanligaste är personalintensiva funktioner som restaurang eller städverkssamhet. Textilservicen däremot hanteras fortfarande av befintlig personal. Oftast av  en husfru med tusen bollar i luften och en ständig oro för om linnet kommer att räcka inför den stundande helgen. Här kommer därför en vild idé till dig som hotellchef som kan frigöra mer tid – läs och begrunda.

Varför inte låta er textilservicepartner ta ett större ansvar? Vi är ju liksom redan på plats med ert linne – låt oss packa upp det i skåp och vagnar, precis så som ni vill ha det. Vi vet att textilier som blir liggandes, binder kapital och kostar pengar, låt oss se till att de omsätts.

Kreativa lösningar

Och för att skapa ännu mer tid – lek med tanken, kanske en textilservicepartnerna även kan hantera städ och bädd som ett helhetsansvar? Oavsett kreativ lösning handlar det om att titta på kostnader i relation till nedlagd tid och fråga sig vad som är mest värdefullt för mig och min verksamhet? Kanske den där drömmen om att mysa med gästerna i frukostmatsalen inte är så långt borta ändå?

 

/ Anna Hallberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *