Om Textilia

Vad vi gör

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård, hotell och industrisektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet.

Vi är ca 650 anställda, vi finns på sju orter i Sverige och omsätter cirka 500 mkr per år.

Våra kunder

Vi är Sveriges största leverantör av textilservice till kunder inom sjukvården. Landstingen i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Stockholm, Örebro, Kronoberg, Blekinge och Gotland samt många kommuner och privata vårdgivare är kunder hos Textilia. Inom hotell och lättare industri har Textilia kunder över hela Sverige. Textilia är även huvudleverantör av textilservice till Försvarsmakten.

Våra enheter

Vi är en rikstäckande leverantör med kunder över hela landet. Våra tvätterienheter hittar du i Boden, Långsele, Rimbo, Örebro, Göteborg, Malmö och Karlskrona. I Örebro finns även Huvudkontor med stab och vår kundtjänst. Den geografiska placeringen av enheterna är optimal för nationella uppdrag samtidigt som vi är en lokal partner.

Våra värderingar

Alla som jobbar inom Textilia jobbar utifrån våra gemensamma värderingar. De genomsyrar vårt dagliga arbete i alla lägen.

Engagemang

Vi gör alltid det lilla extra med känsla och med värme.
Vi utför våra uppgifter med stolthet. Vi tar ansvar och visar varandra uppskattning. Vi är alltid tillgängliga för våra kunder och bemöter dem på ett professionellt sätt.

Trovärdig

Vi visar alltid respekt och ödmjukhet.
Vi har en djup kunskap och vi delar gärna med oss av vårt kunnande. Vi håller vad vi lovar.

Tillsammans

Vi bryr oss om varandra och tillsammans skapar vi resultat.
Vi samarbetar och hjälps åt. Vi utvecklas tillsammans med våra kunder och arbetar gemensamt för att möta deras önskemål.

Ägare

Textilia ägs sedan februari 2017 av De Forenede Dampvaskerier (DFD) – ett av Danmarks största textilserviceföretag.