fbpx

Dubbelt upp för Östersunds GIF Friidrott när Kicki och Fredrik prisas som Friidrottens vardagshjälte 2022

FV: Leif Sunesson, Textilia tillsammans med Kristina ”Kicki” Wänseth Nyman och Fredrik Lindberg, Östersunds GIF friidrott och Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet. Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Vardagshjältar

Textilia och Svenska Friidrottsförbundets mångfalds- och inkluderingspris ”Friidrottens vardagshjälte” tilldelas 2022 inte bara en utan två vardagshjältar. Tränarduon Kristina ”Kicki” Wänseth Nyman och Fredrik Lindberg, Östersunds GIF Friidrott delar på priset som delades ut under Friidrottsgalan på Cirkus i Stockholm igår kväll.

Den vinnande nomineringen av Kicki och Fredrik lyder;

Östersunds GIF Friidrott har inte bara en vardagshjälte i sin förening utan två! Kicki och Fredrik är riktiga eldsjälar som när de inte tränar de äldre åldersgrupperna engagerar sig i allt som klubben och de aktiva behöver. Alltifrån administrativa uppdrag till hur man klipper en häck. För Kicki är alla barn och unga i klubben hennes extrabarn och de som ger henne den energi hon behöver. För Fredrik är det psykiska välmåendet hos de aktiva lika viktigt som det fysiska oavsett nivå. Kicki och Fredrik är båda riktiga vardagshjältar som tillsammans skapar en inkluderande miljö där alla är välkomna!

”Textilia och Svensk Friidrott delar samma värdegrund kring mångfald, inkludering och likabehandling, och det känns fantastisk att nu få uppmärksamma Kicki och Anders för deras fantastiska engagemang i klubben och deras arbete i dessa viktiga frågor”, säger Leif Sunesson, Affärschef Textilia.

Om priset
Friidrottens vardagshjälte tilldelas en person som inom friidrottsrörelsen gjort betydande insatser i friidrottens vardag, för att skapa en miljö där alla är välkomna och alla trivs. En person som agerar utifrån Svensk Friidrotts och Textilias värdegrund av inkludering och likabehandling oavsett kön, trosuppfattning, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder.

Prissumman är 30 000 SEK och priset delas för femte gången ut på Friidrottsgalan som detta år hölls på Cirkus i Stockholm. Under nomineringsprocessen har allmänheten möjlighet att nominera kandidater som de anser bör få priset. Nomineringarna sänds till Svensk Friidrott, som tillsammans med Textilia utser en mottagare.

Om Svensk Friidrott

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

FV: Leif Sunesson, Textilia tillsammans med Kristina ”Kicki” Wänseth Nyman och Fredrik Lindberg, Östersunds GIF friidrott och Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet. Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

/ Anna Hallberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *