fbpx

Guidad ljudövning för stresshantering

Vård & Omsorg

Stressmottagningen* i Stockholm har tagit fram en ljudövning vid namn ”Guidad stresshantering och medveten närvaro” som kan användas av personer som upplever stress eller stressrelaterad ohälsa. Det är en övning att lyssna på och följa när du känner dig stressad. Eller så kan du välja att lyssna på innehållet i förebyggande syfte, för att träna upp färdigheter som du kan använda dig av i stressade situationer.

Stressmottagningen

Stressmottagningen samarbetar med forskarna på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet och Karolinska Institutet. Här bedrivs behandling och rehabilitering av personer med utmattningssyndrom. Alla behandlingar utvärderas vetenskapligt och kontinuerligt av de arbetsterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, psykoterapeuter och läkare som finns vid mottagningen.

Guidad ljudövning för stresshantering

Följ länken för att komma till Stressmottagningens hemsida där du hittar direktlänkar till Spotify, Apple Music och Tidal.

Övning i guidad stresshantering och medveten närvaro.

Först hjälper den här övningen dig att slappna av genom en vägledd avspänning, och sedan att ett steg i taget hantera de tankar, känslor och kroppsförnimmelser som utgör just din stress i nuet. Övningen är baserad på de evidensbaserade behandlingsprinciperna i KBT/ACT och kan användas som en del av en behandling för stressrelaterad ohälsa. Vi hoppas att du ska tycka om övningen, men mest hoppas vi förstås att den ska hjälpa dig att hantera din stress!

* Stressmottagningen startades av forskare år 2000 och arbetar bland annat förebyggande med föreläsningar och workshoppar, behandlar vid tidiga varningssignaler och erbjuder rehabilitering på specialistnivå vid utmattningssyndrom. De har över 15 års erfarenhet av att diagnosticera, förebygga, rehabilitera och forska kring stressrelaterad ohälsa.

 

/ Sofia Stark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *